Євген Дикий оцінив ситуацію в Авдіївці / колаж УНІАН, фото з телеграм-каналу Ганни Маляр, скріншот

Якщо не станеться жодного дива, Україна найближчим часом вийде з Авдіївки Донецької області. Таку заяву зробив військовий і політичний аналітик, ветеран АТО Євген Дикий.

"Бої в Авдіївці дуже страшні, але загалом для нас вигідні. Оскільки там дотримується дуже вигідне для нас співвідношення втрат. Це фактично "м’ясорубка", де ворог утилізується просто, я би сказав, в індустріальних масштабах. До недавнього часу ця "м'ясорубка" для нас була однозначно вигідною саме в сенсі цієї жахливої воєнної арифметики, бо війна – це насамперед про те, хто кого скільки вбив, на жаль", – сказав він в ефірі Radio NV.

За його словами, зараз у місті йдуть такі ж бої, як були в Бахмуті чи Соледарі. Співвідношення втрат тут донедавна становило 1:10 на користь Сил оборони. Втім, зараз цифри змінюються.

Відео дня

"Якщо подивитися зсередини процесу, то там все виглядає так: там лише одна траса, на якій тримається все забезпечення Авдіївки. Ця траса прострілюється вже не перший місяць. Але наші бійці звикли до того. Втім, здається, що цього лишилося ненадовго", – пояснює Дикий.

Станом на зараз РФ знаходиться в 700 метрах від цієї траси. За словами Дикого, окупанти дійдуть до неї – це лише "питання часу".

"Я практично впевнений, що ніхто не збирається залишати гарнізон в облозі, ніхто не збирається влаштовувати другий Маріуполь. Питання стоїть так: поки тримається логістична траса, доти тримається авдіївський гарнізон. Сигналом, щоб відводити контингент з Авдіївки буде саме те, що РФ вийшли до траси. Не будемо вангувати, через скільки це трапиться", – підсумував експерт.

Бої за Авдіївку: головні новини

На думку військового експерта BILD Юліана Рьопке, Авдіївка може впасти найближчими днями або тижнями. Причина – у кількісній перевазі ворога як у особовому складі, так і в озброєнні.

За інформацією Forbes, днями Сили оборони перенаправили в Авдіївку одну з найбільш дієздатних бригад – Третю штурмову. На їхню думку, вирішивши залишитися і боротися, українські війська беруть на себе величезний ризик.

Вас також можуть зацікавити новини: