Російські війська, як і раніше, зосередили зусилля на захопленні Донбасу / facebook.com/kommander.nord/

Українські військові успішно відбили ряд штурмових дій окупантів на сході країни.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Зазначається, що ЗСУ відбили штурми росіян у напрямку Лисичанський НПЗ – Івано-Дар’ївка. Ворог зазнав втрат та відійшов.

Відео дня

Крім того, ворог без успіхів атакував, зокрема, напрямок Вуглегірської ТЕС: "Недолугі штурми окупантів на напрямках Клинове – Вершина, Миронівка – Вуглегірська ТЕС знову провалилися".

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаударів в районах населених пунктів Вершина, Білогорівка, Костянтинівка та Берестове. 

Артилерійські обстріли фіксувалися неподалік Берестового, Веселого, Виїмки, Вершини, Новолуганського, Бахмута, Зайцевого, Соледара, Роздолівки та Курдюмівки.

На Слов’янському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Долина, Богородичне, Гусарівка, Велика Комишуваха, Норцівка, Вірнопілля. Провів повітряну розвідку неподалік Дмитрівки та Вірнопілля.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з метою сковування дій наших військ ворог завдав авіаударів біля Красногорівки, Кам’янки, Солодкого та Новоандріївки. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Піски, Золота Нива, Микільське, Залізничне, Степногірськ, Новоселівка Друга, Вугледар, Гуляйпільське, Новопіль, Білогір’я. Для корегування вогню артилерії задіяв безпілотні літальні апарати оперативно-тактичного рівня поблизу Щербаків, Малої Токмачки та Білогір’я.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська, як і раніше, зосередили зусилля на захопленні Донбасу. 

Ворог штурмував район Івано-Дар'ївки Донецької області, а також Вуглегірську ТЕС, щоб просунутися в Краматорськ і Слов'янськ.

У Пентагоні, своєю чергою, констатували, що, попри великі втрати, які РФ зазнала в боях за регіон, ЗС Росії за 90 днів просунулися тільки до 16 км. Це, зазначив генерал Міллі, є не дуже великим просуванням.

На думку експертів з Інституту вивчення війни, росіяни втрачають наступальну бойову міць у локальних боях за відносно неважливі населені пункти. 

Так, ЗС РФ досі не взяли Сіверськ після захоплення Лисичанська. Крім того, російська армія не змогла почати атаку на Бахмут. 

Очікується, що нинішній наступ окупантів досягне своєї кульмінації в найближчі тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: