ЗСУ активно збивають російські літаки / фото Міноборони РФ

Військовий експерт Олег Жданов назвав можливі причини паузи в активному збитті російських літаків на фронті в Україні.

"Можливо, недостатня кількість ракет для систем ППО зумовила те, що зараз настало якесь затишшя в плані збиття російських літаків. І РФ знизила бойову активність у плані застосування авіації зі скидання КАБів на наші війська. Якщо буде зараз нарощуватися кількість КАБів, то знову ці засоби ППО будуть застосовуватися і збивати рашистську авіацію", - сказав він.

Жданов нагадав, що передача засобів ППО Україні - одне з животрепетних питань на переговорах із партнерами.

Відео дня

"Взагалі це проблематично, тому що нам катастрофічно не вистачає засобів ППО. Плюс ще питання в економії ракет. У рашистів літаків набагато більше, ніж наші партнери дають нам ракет. Власними силами ми, можливо, і можемо щось виробляти, але це в одиничних кількостях, це не обчислюється десятками або сотнями ракет. Якби таке було, я думаю, ніхто б не економив", - сказав експерт.

Нагадаємо, днями командувач Повітряними силами ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук заявив, що по російських літаках працювали на відстані понад 150 км:

"Чи не щодня розрахунки зенітних ракетних військ Повітряних сил полюють на російські винищувачі".

За його словами, після значних втрат літаків серед російських пілотів уже почалися певні "дискусії" щодо рішень військового керівництва.

Вас також можуть зацікавити новини: