Російські бойові літаки збиваються регулярно / фото Міноборони Російської Федерації

Військовий експерт Іван Киричевський заявив, що наші зенітники майже прямим текстом звітують, що постійно працюють по російських літаках на дистанції понад 150 км.

Він звернув увагу на важливий момент у повідомленнях командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука про втрати росіян в авіації та зниження кількості ударів КАБами. 

"По-перше, наші зенітники майже прямим текстом звітують, що постійно працюють по російських літаках на дистанції понад 150 км. І тут ми впираємося у нове цікаве збройне чудо. Звідки у нас ці зенітні ракети з дальністю понад 150 км, які дозволяють працювати по противнику? Бо з однаковою ймовірністю це можуть бути й Patriot, і радянські С-200, що все-одно з дефіцитної категорії. Щось таке цікаве трапилося", - прокоментував Киричевський в ефірі Еспресо.

Відео дня

Аналітик впевнений, що якщо вже намацаний вектор, який призводить до постійних втрат будь-яких типів ворожих літаків та до певної деморалізації у росіян, коли вони не хочуть літати, то цей тренд треба продовжувати.

"Головне те, що російські бойові літаки збиваються регулярно, щоб це псувало настрій російським військовим та створювало їм проблеми у діях на фронті. Чим менше падатиме КАБів по лінії фронту, тим складніше у росіян буде з концепцією літаючої артилерії, яка їм забезпечує наступальні дії", - додав він.

Збиття російських літаків - деталі

Після значних втрат літаків серед російських пілотів уже почались певні "дискусії" щодо рішень військового керівництва. Про це заявив командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Чи не щодня розрахунки зенітних ракетних військ Повітряних сил полюють на російські винищувачі. Буквально вчора було бойове застосування по ворожих літаках на відстані понад 150 км. Працюємо і сьогодні! Перевіряємо результат бойової роботи!" - заявив він.

Вас також можуть зацікавити новини: