Окупанти отримують регулярні порції вогню від захисників України / фото instagram.com/libkos

Військовий експерт Роман Світан розповів про проблеми окупантів на Донбасі. Зокрема, полковник ЗСУ описав плацдарм поблизу Павлівки, де рашисти зазнають великих втрат.

"Павлівка на Донеччині - це південний захід Вугледару. Це плацдарм перед Вугледаром, який з точки зору військ РФ не дасть нашому угрупованню виходити на Волноваху і рухатися далі на Маріуполь. Росіяни намагаються взяти Павлівку, їх туди направили не зовсім розумні керівники. Сама Павлівка в низині від Вугледару, де стоїть наша артилерія", - сказав Світан для "Еспресо".

За його словами, ця артилерія російський гарнізон перемішує з землею.

Відео дня

"Росіяни закріпитися не можуть, оскільки арта вже пристрілялась. Моряків з Владивостоку в перші дні там як мінімум переполовинили. Для них зараз - це точка прикладання сили, хоча сама по собі Павлівка значення не має. Якщо вони зачепились, для нас це дуже гарний плацдарм для знищення російських військ", - додав експерт.

Ситуація на Донбасі під час війни з Росією - найважливіші новини

12 листопада спікер Східного угрупування військ Збройних сил України Сергій Череватий сказав, що східний фронт залишається епіцентром боротьби за незалежність нашої держави, і ворог щодня зазнає величезних втрат.

Вранці 15 листопада Генштаб ЗСУ повідомив, що за добу підрозділи Сил оборони відбили атаки ворогів у районах населених пунктів Білогорівка, Бахмут, Бахмутське, Времівка, Красногорівка, Мар’їнка, Новокалинове, Новомихайлівка, Первомайське в Донецькій області та біля селища міського типу Новоселівське Луганської.