"Оленегорский горняк" після атаки / фото "Милитарист"

Великий десантний корабель "Оленегорский горняк" не може самостійно тримати вертикальне положення. Щоб він не перекинувся на бік, росіяни підперли його одразу чотирма іншими суднами.

На супутникових знімках, які опублікував у Твіттер військовий оглядач "MT Anderson", зокрема видно, що підбитий корабель підперли чотирма суднами:

  • плавучим краном "Гурзуф";
  • неідентифікованим аварійно-рятувальним судном;
  • 2 водолазними катерами.

Також на знімках добре видно, що корабель сховали на захищеній стоянці.

Відео дня
twitter.com/MT_Anderson
twitter.com/MT_Anderson

Атака на ВДК у Новоросійську

У ніч на 4 серпня морський порт Новоросійська був атакований морськими дронами-камікадзе. Під час атаки зазнав пошкоджень великий десантний корабель "Оленегорский горняк". Отримавши пробоїну він почав хилитися на лівий бік. Щоб не допустити затоплення корабля, росіяни швидко притягнули його до причалу.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначив, що "Оленегорский горняк" отримав досить серйозні ушкодження, які росіянам буде важко усунути у найближчий час.

Військово-морський експерт Андрій Риженко зазначив, що цей корабель вже дуже старий – майже 50 років. Тож з огляду на вік та масштаб ушкоджень його вже немає сенсу відновлювати.

Вас також можуть зацікавити новини: