Внаслідок підриву загинули троє військових \ фото gp.gov.ua

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило розслідування загибелі трьох військових Збройних сил України на Донеччині. У цій справі будуть судити колишнього начальника інженерної служби однієї з військових частин.

Про це повідомляється на сайті ДБР. Зокрема, за даними ДБР, екс-начальник знав, що на дорозі у районі населеного пункту Новолуганське Бахмутського району Донецької області були закладені протитанкові міни, але він не позначив вибухові пристрої попереджувальними знаками та не огородив небезпечну ділянку. 

Читайте такожПідрив на міні трьох бійців біля Новолуганського: екс-військовому оголосили про підозру

Відео дня

"Більше того, колишній військовослужбовець не поінформував командування про наявність мін та не вжив заходів щодо їх знешкодження", - підкрнеслюється у повідомленні.

Колишній начальник інженерної служби обвинувачується у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу). Обвинуваченому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, вранці 14 лютого на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського внаслідок підриву загинули троє військових: капітан Олександр Войтенко (1984 року народження), старший солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

Бійці 59-ї окремої мотопіхотної бригади рухались до вогневих позицій для перевірки несення служби та зміни військовослужбовців, але дістали поранення, несумісні з життям.

ДБР розпочало розслідування обставин загибелі трьох українських військових.