Силовики в РФ масово затримують учасників акції на підтримку України / фото Дождь

Російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза заявляє, що в Росії на акціях на підтримку України за останні кілька годин було здійснено понад 1,5 тисяч арештів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у ефірі ток-шоу "Право на владу".

"У Росії величезна кількість людей, мільйони людей, - навіть за оцінками державних соціологічних служб, до яких довіри небагато, - мільйони людей, які категорично не сприймають путінську агресію щодо України. Ось за останні буквально пару годин більше 1,5 тисяч арештів було по всій Росії - людей, які виходили з протестами в 52 містах", - сказав Кара-Мурза.

Відео дня

Він додав, що багато людей було в Москві і Санкт-Петербурзі. "Було дуже багато людей, тисячі людей, які вийшли з протестом проти путінської агресії щодо України", - зазначив опозиціонер.

Крім того, повідомив він, "всього за кілька годин зібрано вже сотні тисяч підписів під публічною петицією проти цієї агресії".

"Один за іншим в останні дні, особливо в останні години, російські діячі культури, письменники, вчені, музиканти, спортсмени теж приєднують свій голос до протесту, який зростає проти того, що робить путінський режим", - зазначив Кара-Мурза.

Він також додав: "Це війна не Росії, це війна не російського суспільства. Це війна кремлівського диктатора, який вже вкрай збожеволів від вічної влади і від повної безкарності. І величезна кількість людей у Росії сьогодні висловлюють солідарність з Україною та Українським народом".

Оголошення Росією повномасштабної війни Україні

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін почав вторгнення до України, в низці міст пролунали вибухи. 

Згодом президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та оголосив про запровадження воєнного стану.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що війська Росії перетнули кордон України у районі Харкова.

Водночас журналіст Юрій Бутусов поділився, що російська сторона атакувала нашу державу, і по всій країні були атаковані військові об’єкти, в першу чергу, системи управління, авіабази частини протиповітряної оборони. За його даними, українська армія чинила опір.

До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР" та "ДНР". РФ також вирішила ввести у псевдореспубліки своїх "миротворців". Про такі рішення російської сторони стало відомо 21 лютого.

Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу