Росія атакує Одесу "Оніксами" / скріншот

У росіян залишилося не дуже багато ракет "Онікс", які вони застосовують разом з ракетами "Калібр" для ударів по портовій інфраструктурі Одеської області.

Як зазначив військовий експерт, полковник Збройних Сил України в запасі і військовий льотчик-інструктор Роман Світан, одна така ракета коштує понад мільйон доларів, і, враховуючи їх обмежену кількість, РФ не зможе довго бити "Оніксами".

"Ця ракета потрібна, щоб топити ворожі кораблі, тому довго росіяни нею не будуть бити. Кілька атак здійснили і вже підняли "калібри", - вважає він, передає 24 канал.

Відео дня

Світан також пояснив, що системам протиповітряної оборони дуже важко перехопити ракету "Калібр" на низьких висотах. А тому, якщо ракета заходить з моря і відразу б'є по портовій інфраструктурі, то її складно збити:

"Росіяни намагаються зараз добити зернові термінали, що в черговий раз доводить: всі удари по Одесі - "грюкання дверима" росіянами через зернову угоду".

Росія атакує Одесу "Оніксами" 

Нагадаємо, РФ вже кілька днів поспіль тероризує Одеську область. У ніч на 21 липня окупанти завдали ракетний удар по терміналах із зерном одного з агропідприємств Одеської області.

За попередньою інформацією, під час однієї з атак росіяни випустили по Одеській області до чотирьох ракет "Онікс".