РФ розгортає нові системи ППО через небезпеку українських дронів, заявив активіст / фото theins.ru

Український активіст та волонтер Юрій Касьянов заявив, що Москва в прискореному порядку розміщує нові системи протиповітряної оборони (ППО) в страху перед українськими "бойовими комарами". Нагадаємо, що буквально нещодавно в Україні завершився великий благодійний збір на дрони для ЗСУ

Про це активіст написав у своєму Facebook, прокоментувавши розслідування журналістів The Insider з приводу розгортання нових комплексів С-400 й ЗРПК "Панцир С1" в межах російської столиці. На його думку, це не пов'язано з побоюваннями з приводу можливих нальотів з боку української авіації або з НАТО. 

"Це - проти "шахедів". Проти українських ударних дронів-камікадзе, схожих на "шахеди", яких так бояться в Кремлі", - заявив Касьянов.

Відео дня

Він зазначив, що теоретично системи ППО Кремля можуть "ловити" українські дрони, хоча доцільність запуску дорогих російських ракет С-300/400 заради ліквідації дрона - окреме питання, але "страх" у лавах "Мацкви" змушує РФ вжити додаткових заходів безпеки. 

"Уявляєте, що буде коїться в Мацкви в результаті навіть мало-мальського безпілотного нальоту?..",- зазначив він.

Касьянов заявив, що "страх" Кремля перед українськими дронами якоюсь мірою цілком виправданий, адже БПЛА більш компактних розмірів з розмахом крила 2-3 метри та вагою до 20 кг - можуть легко обходити російські ППО. 

Він вважає, що такі "бойові комарі" ЗСУ здатні забезпечити масований і точний наліт як мінімум на одну "важливу" ціль у Росії, а це - стовідсотково паралізує всю систему ППО - вона просто даремно витратить свої боєкомплекти. У підсумку, росіянам доведеться збивати ці дрони вручну, за допомогою вогнепальної зброї, що також "сумнівний метод", адже противник зможе виявити українських "комарів" з великими труднощами, вважає він. 

"Висновок: Мацкву підкорить не той, у кого дорогі, великі, потужні дрони з великою бойовою частиною, а у кого маленькі, недорогі, точні і непомітні. При злітній вазі 15-20 кг і розмаху крила 2-2,5 метра треба 5-7 літрів палива, щоб доставити 3-5 кг корисного вантажу точно до мети на дальності 600 км", - резюмував волонтер. 

Під Москвою готуються до розгортання нових ППО

Нагадаємо, що сьогодні видання The Isider опублікувало статтю, в якій говориться, що росіяни готуються до розгортання відразу декількох систем ППО на різних ділянках неподалік від Москви: там вдень і вночі відбувається активна вирубка лісу та зачистка територій.

Всього було помічено чотири пускові установки. ЗМІ повідомили, що РФ, найімовірніше, планує встановити зенітно-ракетні комплекси С-400 біля сільськогосподарської академії імені Тімірязєва, а також біля парку - заповідника "Лосиний острів".

Крім цього, росіяни розгорнули радіолокаційну станцію (РЛС) 92Н6Е для виявлення повітряних цілей.

Вас також можуть зацікавити новини: