Росія вивозить ракети з Білорусі / скріншот

Вивезення ракет для ЗРК С-300 з території Білорусі в РФ зайвий раз показує, наскільки проблематична ситуація з озброєнням у росіян.

Як відзначив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, за попередньою інформацією, всього вивезли 64 ракети.

"Невже для Росії ця кількість настільки важлива, що вона не могла їх знайти на своїх складах? Схоже, що так", - констатував експерт.

Коваленко впевнений, що досить істотна частина цих ракет просто непридатна до застосування через свій стан. Крім того, РФ, на його думку, не справляється задовільняти потреби у ракетах на передовій і своєчасним підвезенням на майданчики пуску.

"Тому, ми вже починаємо спостерігати за тим, як навіть ЗРК С-300 тягнуть з Білорусі, попередньо їх туди перекинувши для створення загроз Україні. У певному сенсі це теж дає відповідь на питання про загрозу вторгнення 2.0 з території РБ найближчим часом", – додав експерт.

Росія вивозить ракети з Білорусі: що повідомлялося 

Раніше повідомлялося, що 9 і 10 листопада у напрямку аеродрому Мачулищі в Білорусі зафіксіровалм мінімум 16 тралів з контейнерами для ракет під ЗРК С-300/400 (по 4 ракетних контейнера на кожному).

Зазначалося, що в останні кілька днів у Білорусі спостерігали вісім польотів російських військово-транспортних літаків Іл-76. 11 листопада вони пробули на аеродромі в довше покладеного для розвантаження часу.