Арестович прокоментував новорічну ракетну атаку росіян / фото УНІАН

Під час ракетної атаки 31 грудня Росія могла цілиться по так званим "центрам прийняття рішень" в Києві.

Про це заявив радник офісу президента Олексій Арестович на каналі "Фейгін Live". За його словами, атака велася в святковий день, щоб чинити психологічний тиск на населення.

"По сакральних датах - зрозуміло. Це просто бажання зіпсувати свято в рамках психологічного тиску на населення. У цих ударах було дещо цікаве. Перша хвиля не йшла по енергетиці. Питання: куди вона йшла? Я особисто підозрюю, що вони били по центрах прийняття рішень", - зазначив Арестович.

Експерт додав, що ракети летіли в бік Печерського району столиці. На щастя, ППО спрацювало відмінно і жодного попадання по центру рішень - немає.

"Що як би не на Банкову це летіло... Судячи з географії збитих ракет. Ну, або скажемо на Печерськ. Нічого в першій хвилі на енергетику не йшло, все - по траєкторії йшло кудись в ті місця, де центри прийняття рішення. Мені цікаво, невже зважилися? Жодного попадання по центру рішень немає, ППО відпрацювало відмінно", - підкреслив він.

На його думку, таким чином росіяни хотіли подивитися на реакцію України на такі дії.

Ракетний удар 31 Грудня

31 грудня 2022 року війська РФ завдали 31 ракетний і 12 авіаційних ударів по Україні, а також здійснили понад 70 обстрілів з РСЗВ.

Мер столиці Віталій Кличко заявити, що в результаті російської атаки на цивільні об'єкти столиці одна людина загинула, 20 постраждали. Госпіталізували 14 осіб, шістьом медики надали допомогу на місці.  

Після масованого ракетного удару вдень, Росія запустила по Україні дрони-камікадзе.

Вас також можуть зацікавити новини: