На фото показали наслідки ранкового обстрілу Києва Росією

Поліцейські Києва показали наслідки обстрілу столиці російськими окупантами вранці 10 жовтня 2022 року.

Світлинами вони поділились у Facebook-сторінці Нацполіції України.

"Наразі відомо про 5 загиблих та 12 потерпілих. Правоохоронці забезпечують публічну безпеку та охорону місць події по всій території столиці", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Найбільше влучань зафіксовано у середмісті столиці. На місцях потрапляння ракет працюють рятувальники, лікарі та слідчо-оперативні групи, які документують наслідки обстрілів.

Ракетна атака по Києву 10 жовтня

Спочатку жителі столиці повідомили, що в Києві пролунали три вибухи. Також з'явилися фото і відео з сильним задимленням в одному з районів.

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив вибухи в Шевченківському районі.

Пізніше прес-секретар ДСНС Києва Світлана Водолага в коментарі "Суспільному" повідомила про жертви і постраждалих. "Є травмовані і загиблі в результаті декількох влучень в Києві в різних місцях. Інформація уточнюється", - зазначено в повідомленні.

За даними журналістів, по Києву потрапили дві ракети - одна з них впала на вулиці Володимирській біля пам'ятника Грушевському. Удар припав по дорозі, де в цей момент були цивільні автомобілі.

Через вибухи всі підземні станції метро Києва працюють як укриття. Рух поїздів по червоній лінії призупинено.

Після вибухів жителі Києва повідомили про перебої з електрикою та інтернетом.

Станом на 08:45 внаслідок обстрілу в Шевченківському районі загинули вісім осіб та 24 травмовані, виникла пожежа шести автомобілів та понад 15 авто пошкоджено. Залучено 30 осіб та шість одиниць техніки ДСНС.

У соцмережах публікують відео вибуху біля так званого "місту Кличка". Наразі не відомо, чи постраждала споруда.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що внаслідок обстрілу центру Києва пошкоджено будівлю філармонії, музеїв Ханенків та Шевченка.

В Укрзалізниці повідомили, що вибуховий пошкоджено центральний залізничний вокзал. Рух поїздів продовжується, висадка та посадка на поїзди здійснюється через підземні переходи.