Володимир Путін / фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін поставив завдання до 10 червня захопити Сєвєродонецьк Луганської області. У зв'язку з цим на фронті спостерігається переміщення російських військ з одного напрямку на інші.

Про це розповів відомий український військовий експерт Олег Жданов, передає НВ.

"Ситуація на фронті змінюється дуже швидко. На запорізькому напрямку ворог збирав угруповання військ, і ми думали, що він буде звідти відновлювати наступальні дії в бік Запоріжжя або в бік Краматорська. Але вже 7 червня стало відомо, що вони терміново знімають війська з Запорізького напрямку. І я так розумію, що це пов'язано саме з боями навколо Сєвєродонецька, – заявив есперт. – Вони хочуть посилити за рахунок інших напрямків Сєвєродонецький напрямок, щоб все ж ще раз спробувати взяти місто до 10 червня. Адже 10 червня російським військам поставлено черговий політичний дедлайн".

Відео дня

Жданов нагадав заяву глави Луганської ОВА Сергія Гайдая, що разом із захопленням Сєвєродонецька армія РФ планує до 10 червня "перерізати трасу Лисичанськ-Бахмут".

"Загроза така дійсно існує. Але, на цей час, я б оцінив її ймовірність як 50 на 50, – зазначив експерт. – Російські війська, які просувалися до траси з боку Попасної, зупинені, і сьогодні надійно утримуються нашими військами".

Нагадаємо, Олег Жданов пояснив, навіщо Росія може перекидати сили з Запорізького напрямку фронту на інший.

Вас також можуть зацікавити новини: