Росіяни обстрілюють Херсонщину касетними боєприпасами / фото Telegram, Олександр Прокудін

Російські окупаційні війська не припиняють тероризувати мешканців правобережжя Херсонщини. Ворог посилив інтенсивність обстрілів в напрямку великих скупчень людей та центру Херсона.

Про це розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ голова прес-офісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков. За його словами, 23 листопада окупанти застосувалидля удару по селу Чорнобаївка Херсонської області касетні боєприпаси. Раніше в Херсоні та передмісті це відбувалося нечасто.

Толоконніков наголосив, росіяни почали частіше бити по цивільних касетними боєприпасами, оскільки хочуть завдати якомога більше шкоди, зокрема й поранень людям. 

Відео дня

"Учора по центру Херсона дуже багато було прильотів. Загинула людина, одна дістала поранення. Був приліт у лікарню близько 5 години вечора. Сьогодні (23 листопада – ред.) пройшлися практично по всій Чорнобаївці. Показово, що вони воюють проти цивільних. У Чорнобаївці немає ані військових, ані баз", – сказав він.

Наразі на Херсонщині триває обов’язкова евакуація з 23 населених пунктів. Із 800 осіб вже евакуювали 579, залишається 221 дитина. Відомо, що діти залишаються у 8 населених пунктах із 23. Найбільше – у Комишанах і Приозерному. 

Обстріли Херсонщини: останні новини

Вдень 23 листопада росіяни обстріляли Херсон. Поранення отримали двоє дітей – 15-річний хлопець та його 11-річна сестра. Дітей доправили до лікарні. Медики діагностували в хлопця травми голови, ноги та спини, а у дівчинки – поранення обличчя та гостру реакцію на стрес.

Крім того, окупанти вкрили вогнем Чорнобаївку на Херсонщині. Попередньо відомо, що обстріл вівся касетними боєприпасами, повідомив глава ОП Андрій Єрмак. Було відомо про 3 загиблих і 4 поранених людей. Ще одна людина загинула внаслідок обстрілу Берислава. 

Вас також можуть зацікавити новини: