Втрати Росії зростають / фото ua.depositphotos.com

Російські війська зазнають втрат у вертольотах і льотному складі, але все ще переважають кількісно, розповів командир екіпажу вертольота Мі-8 з позивним "Гуцул" в інтерв'ю УНІАН.

"Треба розуміти, що як ми відновлюємося, використовуємо стару техніку, так і ворог: широко застосовує Мі-8 і Мі-24, а також більш сучасні Мі-28 і Ка-52. Що стосується останніх, вони дійсно несуть критичні втрати. Те ж стосується льотного складу, який не швидко відновлюється. Але людський ресурс у них величезний. І це - найбільша біда", - зазначив він.

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення РФ масово застосовувала авіацію, недооцінюючи ЗСУ:

Відео дня

"Вони зазнали великих втрат і зробили певні висновки. Зараз росіяни вже не такі нахабні, як на початку. Літають парами, ланками, вертольоти використовують точково".

Він додав, що РФ вимушено передислокувала авіаційні полки до тимчасово окупованого Криму: "Багато полків базуються на адміністративному кордоні України з Росією".

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року становлять близько 341 500 чоловік особового складу. За минулу добу Сили оборони України ліквідували 850 російських окупантів

Крім того, також за добу знищено 18 танків (всього з початку широкомасштабного вторгнення - 5682 одиниці); 15 бойових броньованих машин (10594 одиниці); 3 артилерійські системи (8076); 10 БПЛА оперативно-тактичного рівня (6173); 12 одиниць автомобільної техніки, автоцистерн (10662) і 6 одиниць спеціальної техніки (всього 1176 одиниць).

Вас також можуть зацікавити новини: