У ворога є запасний план щодо Авдіївки, попередив Олександр Коваленко / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Для російських окупантів місто Авдіївка Донецької області - "фетиш №1". Противники не змогли захопити населений пункт тим способом, яким це спочатку планували зробити, і зараз фактично "змушені перейти до плану Б".

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів про запасний план ворога в ефірі каналу "FreeДом". За його словами, загарбники можуть діяти так: "...саме пробувати своїми наступами вздовж лінії оборони по лінії бойових зіткнень, фактично ті локації, які вже давно у всіх на слуху".

Експерт додав, що командування росіян вважало Авдіївку легкою "здобиччю" - розраховували її оточити, перерізавши основну логістику. "...і вони порахували, що для них це буде легка перемога, якщо сконцентрувати досить-таки серйозний ударний потенціал. Але вийшло не так, як планувалося... для них є ідея фікс, фетиш номер один - це Авдіївка", - підкреслив аналітик.

Відео дня

Важливі новини - Авдіївка продовжує перебувати в центрі уваги

Російські окупанти восени 2023 року почали активно штурмувати Авдіївку і зазнали величезних втрат. Українські воїни продовжують давати гідну відсіч супротивнику.

Ветеран російсько-української війни - майор запасу Національної гвардії України Олексій Гетьман поділився, що на Авдіївському напрямку середньодобові втрати противника становлять 931 окупант, а під час штурму Бахмута Росія втрачала 776 загарбників.

Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 9 грудня 2023 на нашій землі вже становлять приблизно 338 тисяч 120 окупантів. Крім того, РФ втратила вже дуже багато техніки, в тому числі 10 519 бойових броньованих машин.

Вас також можуть зацікавити новини: