Росіяни можуть відновлювати на підприємствах від 150 до 200 ББМ / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, скільки з тисяч броньованих машин з російських складів можуть з’явитися на полі бою в Україні.

"Росіяни зараз мають дефіцит бойових броньованих машин (БМП, БМД та інших, - УНІАН). Потенціал заміщення [вражених ББМ] залежить, перш за все, від технічних та технологічних можливостей відновлення, компенсацій втрат, ліній на підприємствах, які можуть відновлювати цю броню. Щодо кількості, це збігається з можливостями по важкоброньованій техніці, такої як танки. Тобто, якщо вони можуть на місяць відновлювати, в середньому, 100-150 танків, то вони можуть відновлювати на підприємствах від 150 до 200 ББМ", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

Експерт стверджує, що ББМ легше знищити, аніж танк, однак важче відновити після ураження. Тобто, у порівнянні з танками, кількість відновлених броньованих машин є меншою. Однак ББМ має бути у війську у кількості втричі більше, ніж танків. 

Відео дня

"За штатом, на підрозділ на танкову роту має бути, мінімум, батальйон ББМ. Мінімум. Зараз вони дійшли до пропорції один до одного, чи один до півтора. Це все через те, що набагато швидше і з меншою ймовірністю відновлення знищуються ББМи. А навіть відновлення з консервації у них відбувається тим самим темпом, що і танків", - пояснив аналітик.

Втрати РФ в Україні - деталі

За час повномасштабного вторгнення загальні бойові втрати ворога серед особового складу з урахуванням ліквідованих загарбників за добу досягли орієнтовно 296 тис. 310 осіб.

Танків противника було знищено 5 тис. 112 (+7) одиниць, бойових броньованих машин - 9 тис. 697 (+28), артилерійських систем - 7 тис. 125 (+44), реактивних систем залпового вогню - 833 (+5).

Вас також можуть зацікавити новини: