США створюють "розумні" StormBreaker / скріншот

У США тестують ракети StormBreaker, які завдяки новітнім технологіям дозволять знищувати противника в умовах недостатньої видимості.

Як пише Military & Aerospace Electronics, створенням даних авіаснарядів займається американська компанія Raytheon. Анонсується, що ракети споряджені тримодовими шукачами, радаром міліметрових хвиль і інфрачервоним самонаведенням.

На думку експертів, точність, потужність і універсальність такої "розумної" зброї дозволять їй протидіяти широкому спектру загроз і сценаріїв.

Відео дня

Розумні ракети StormBreaker - що відомо

Ракета StormBreaker важить не більше 91 кг, дальність ураження цілей - понад 72 км.

За інформацією розробника, ці авіаснаряди здатні уражати рухомі цілі за найгірших погодних умовах і поганою видимості, наприклад, через темряву, дим або пил. Для цього використовуються новітні цифрові технології:

  • радар міліметрового діапазону (він виявляє і супроводжує цілі навіть при несприятливих погодних умовах);
  • інфрачервона камера (вона забезпечує покращене виявлення цілей);
  • напівактивний лазер (він дозволяє зброї відстежувати повітряний або наземний лазерний цілевказівник).

У компанії стверджують, що все це дозволяє StormBreaker уражати нерухомі або рухливі цілі у будь-який час доби і за будь-якої погоді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США створюють ядерну зброю (B61-13), яка, як стверджується, в 24 рази потужніша за бомбу, скинуту на Хіросіму в 1945 році.

Вас також можуть зацікавити новини: