Село Андріївка після звільнення від окупантів / фото УНІАН (Сергій Чузавков)

Село Андріївка (Бучанський район, Макарівський район, Київська область) одним з останніх в області звільнили від російських окупантів

Фотокореспондент УНІАН побував в Андріївці через тиждень після звільнення.

У селі через постійні обстріли не залишилося жодного цілого будинку, Андріївка повністю усипана снарядами окупантів, що розірвалися і не розірвалися.

Більшість жителів Андріївки, а їх близько тисячі, майже місяць провели в підвалах. Все чоловіче населення до 50 років пройшло через допити. Когось відпустили, когось розстріляли відразу, а когось тримали в полоні. Після звільнення села досі не вдалося встановити долю 47 чоловіків.

Зазначимо, село Андріївка розташоване по трасі Т1019 між Макаровом і Бородянкою – населеними пунктами, де окупанти з особливою жорстокістю тероризували більше місяця вбивали, катували, ґвалтували і грабували місцевих жителів. В одному лише Макарові знайшли тіла 132 розстріляних окупантами жителів.

Як повідомляв УНІАН, раніше українська розвідка оприлюднила інформацію про російських військових злочинців, що звірствували у Бородянці Київської області.

Всього, за даними МВС України, станом на 7 квітня 2022 року відомо про більш ніж 400 убитих мирних громадян України на території Київської області. Однак влада побоюється, що жертв війни на Київщині набагато більше.

Вас також можуть зацікавити новини: