Російським окупантам потрібні "перемоги" до 9 травня / фото REUTERS

Військовий експерт Сергій Грабський не виключає "шаленого натиску" окупантів на Сєвєродонецьку агломерацію для її захоплення.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку він висловив в ефірі телемарафону.

Відповідаючи на запитання щодо підготовки в Росії до 9-го травня і того, що вони до цієї дати можуть спробувати подати як свою "перемогу" у війні проти України, Грабський зауважив:

Відео дня

"Ми вже розуміємо, що вони дуже сильно відстають від так званого графіку проведення наступальної операції на Донбасі. Натомість, розуміючи, що вони ще мають певні ресурси, можна уявити або передбачити такий розвиток подій".

Він зазначив, що наразі "ми маємо тимчасову окупацію приблизно 93% території Луганської області".

"Тому ми можемо передбачити шалений натиск на Сєвєродонецьку агломерацію з метою захоплення цієї агломерації. Щоб показати, що "бачите, ми таки звільнили "Луганську народну республіку" і відновили історичну справедливість". Це може бути подане як "велика перемога", - сказав Грабський.

Крім того, не виключає він, другою "великою перемогою" може бути політичне вирішення ситуації довкола Маріуполя.

"Другою "великою перемогою" може бути, і я цілком це припускаю, така можливість, що все ж таки росіяни погодяться на політичне вирішення питання Маріуполя. І під егідою ООН або, наприклад, іншої міжнародної організації, зокрема Міжнародного Комітету Червоного Хреста, дозволять евакуацію українського Маріуполя. Йдеться про мирне населення, поранених і військовослужбовців Збройних сил, які ведуть там оборонні бої", - зазначив експерт.

Також він не виключив, що окупанти можуть спробувати дійти до адміністративних кордонів Херсонської області і оголосити там "Херсонську республіку", і таким чином оголосити про "визначну перемогу".

"А якщо брати такий більш поширений варіант - "Херсонська республіка" плюс Маріуполь - вони оголосять про створення так званого сухопутного коридору для Криму. Так я собі вбачаю політичну основу їхніх заяв на 9 травня", - підсумував Грабський.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 30 квітня, голова Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай висловив думку, що російські окупанти готуються завдати потужного удару 9-го травня.

Водночас він зазначив, що поки "поки ще нічого не відбувається". "Але впевнений, що готуються до 9-го травня для того, щоб вже на 9-е масовано накрити нас артпідготовкою", - підкреслив глава ОВА.

Вас також можуть зацікавити новини: