Що зараз відбувається у Миколаєві? / фото ДСНС

РФ не раз атакувала Миколаїв і область, завдаючи ударів з повітря по житлових будинках.

Онлайн-трансляція щодо подій у Миколаєві і області на тлі повномасштабного вторгнення РФ 6 травня:

20:35 Президент США Джо Байден підпише законопроєкт про ленд-ліз для України 9 травня, — прессекретарка Білого Дому Джен Псакі.

Відео дня

18:45 Миколаївська обласна станція переливання крові 7 травня запрошує донорів з ІV групою крові резус (+) та (-). Адреса пров. Радіо, 2.

Приймають з восьмої години ранку, при собі мати паспорт.

18:12 В Україні дозволили затримувати громадян без пояснення на дев'ять діб замість трьох. Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу було прийнято 14 квітня та набрало чинності 1 травня. Також правоохоронні органи отримали право проводити обшуки вночі та без понятих під час воєнного стану. Не забувайте носити із собою паспорт.

17:36 "Укрзалізниця" тимчасово припиняє продаж електронних квитків через партнерські сервіси. Про це повідомляє прес-служба "УЗ". Компанія пояснює такі заходи міркуваннями безпеки. Тепер електронні квитки можна купити лише на офіційному сайті "УЗ".

16:48 У Миколаєві повідомляють, що в небі над містом збили ракету. Чекаємо на офіційну інформацію.

16:20 Державна служба якості освіти провела моніторинг щодо організації дистанційного навчання у школах Миколаївщини під час воєнного стану. Мета дослідження – забезпечити якісну освіту, виявити проблеми дистанційного навчання та надати психологічну допомогу учням. Моніторинг проводився з 11 по 15 квітня.

15:15 Миколаїв, вибухи! Перевіряємо інформацію!

13:37 Із введенням воєнного стану Миколаївська міська служба у справах дітей продовжує працювати у штатному режимі. Основні напрямки роботи — допомога дітям, які залишилися без батьківського піклування, та консультація щодо правил перетину кордону із дітьми.

13:16 Оперативна обстановка в Миколаєві - в області чутно сильні вибухи (скоріше за все йдуть бої в області)

Нам пишуть, що в деяких частинах міста не чутно сирену, проте просимо не залишати укриття, відбій тривоги не давали

13:06 До Миколаївської обласної дитячої лікарні прибули дві 32-тонні цистерни з питною водою з Одеси. Про це повідомляє голова Миколаївської районної військової адміністрації Ігор Мухарський.

Що відбувається у Миколаєві та області 6 травня: хроніка війни за сьогодні

12:36 У Зміїного горить російський фрегат. Вибух із подальшим горінням стався на борту російського фрегата проекту 11356Р типу "Буревісник", що поблизу острова Зміїний. Як повідомляє ЗМІ, над цим районом акваторії Чорного моря зараз кружляє ворожа авіація, на допомогу кораблю з тимчасово окупованого Криму вийшли рятувальні судна. За попередньою інформацією, корабель був уражений українським ПКР "Нептун".

Міноборони РФ

11:54 Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко: "Українські піхотинці — наші мужні, незламні захисники та захисниці — боронять наш народ, несуть мир та спокій в кожну домівку та з кожним кроком наближають Україну до перемоги! Вітаємо з Днем піхоти! Слава героям!"

11:12 Фонтани в Миколаєві включать лише після того, як у місті буде відновлено водопостачання, щоб миколаївці не прийшли з відрами за водою для унітазів - Сенкевич

— Ми можемо включити фонтан у "Серце міста", але це буде лише тоді, коли у миколаївців з'явиться вода. У фонтані теж вода знаходиться в резервуарі, підкачування є невелике, тому що частина води випаровується або розбризкується. Але боюся, що тоді миколаївці прийдуть до фонтану з відрами і набиратимуть звідти воду для унітазів. Звичайно, коли у всіх буде вода, тоді будуть і фонтани, - сказав мер.

Що відбувається у Миколаєві та області 6 травня: хроніка війни за сьогодні

10:43 Станом на 6 травня від початку повномасштабного вторгнення збройні сили Російської Федерації частково пошкодили або повністю знищили 3 086 цивільних об’єктів на території Миколаївської області. Серед пошкоджених та знищених об'єктів житлові будинки, школи, медичні заклади тощо.

Що відбувається у Миколаєві та області 6 травня: хроніка війни за сьогодні

10:15 Ситуація з паливом: мер Миколаєва закликав мешканців міста пересідати на велосипеди та замість особистого транспорту користуватися громадським.

Що відбувається у Миколаєві та області 6 травня: хроніка війни за сьогодні

9:38 Артилеристи 79-ї Миколаївської бригади ДШВ знищили Урал з боєкомплектом та бліндаж російських окупантів.

9:21 Унаслідок обстрілу російськими військами 5 травня у Балабанівському лісовому урочищі виникла пожежа хвойного настилу та лісових насаджень. Пожежу ліквідіували на площі 1 гектар. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Миколаївській області.

9:18 Поточна оперативна ситуація на півдні України ОК "Південь". Миколаївська та Херсонська область.

06:00 Ніч у Миколаєві минула спокійно, без повітряних тривог.

Нагадаємо, прифронтовий Миколаїв уже три тижні живе без централізованого водопостачання. Росіяни перебили водогін, нині він на окупованій території, тому полагодити поломку неможливо. 

Вас також можуть зацікавити новини: