У ГУР розсекретили дані про найманців РФ, яких готують у Сирії біля Алеппо / Колаж УНІАН, фото скріншот

Головне управління розвідки України стверджує: "Сирія-Якутія-Бурятія - і на м’ясний штурм" - саме за такою схемою Росія вербує найманців на війну в Україну.

В ГУР розсекретили дані про першу партію, яку Росія готує біля міста Алеппо та аеродрому Kuweires (територія Сирії). Їх нацьковували на вуличні бої в Україні.

Йдеться про угрупування в одну тисячу осіб, стверджує розвідка. 

"Після завершення вишколу сирійських найманців доправлять на авіабазу Хмеймім, а звідти - на територію РФ. Після прибуття на Росію їм видають російські паспорти, а потім мобілізують до окупаційної армії", - заявляє ГУР.

Відомство публікує відео з сирійськими найманцями, які отримали паспорти, зроблені за 5 днів: 

За даними розвідки, Росія вербує населення Сирії через туристичні фірми. Знаючи про злидні, в яких живе більша частина населення, людям спершу обіцяють роботу охоронців на нафтопереробних об’єктах в Якутії або ж іноді заманюють на привабливішу роботу десь у Бурятії.

Однак, за підсумком, у місті Улан-уде паспортизованих найманців мобілізують до складу 5-ї окремої гвардійської танкової бригади Росії (військова частина 46108). Далі - кидають у бої в Україну 

"Рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів", - дає оцінку діям РФ ГУР.

Найманців "Вагнер" можуть повернути до України - експерт

За словами військового оглядача Олексія Гетьмана, Росія може повернути розділених після смерті Пригожина найманців ПВК "Вагнер" в Україну. Зокрема, можуть сформувати підрозділ з колишніх учасників організації, або ж доповнити ними штурмові підрозділи армії РФ. 

В Росії казали, що скоро Україна зможе побачити три подібні групи, загальною чисельністю у 6000 осіб. На думку Гетьмана, повернуть "вагнерівців", які були тимчасово перекинуті у Білорусь.

Вас також можуть зацікавити новини: