Російські спецслужби стали жертвою власної пропаганди, каже Коваленко / фото ua.depositphotos.com

Російське керівництво суттєво недооцінило спроможність Збройних сил України чинити опір окупантам та переоцінило можливості своєї армії. У Росії вже почали готуватися до поразки у розвʼязаній проти України війні та шукають винного.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Помилкові "розрахунки" Кремля стали результатом деградації аналітичних можливостей практично всіх силових структур, які подавали інформацію вищому військово-політичному керівництву РФ.

"Йдеться про аналітичні відділи Міністерства оборони РФ, ГУ ГШ ЗС РФ, тобто ГРУ, аналітичний відділ ФСБ, Служба зовнішньої розвідки РФ і тощо, і підвідділи. Тобто там насправді великий пакет даних збирається різними відділами. І в результаті в якийсь момент вони стали давати аналітичні свої записки з великою кількістю пропагандистських елементів", – пояснив оглядач.

Відео дня

За словами Коваленка, вони стали жертвою своєї ж пропаганди. В Росії перестали адекватно оцінювати ситуацію й почали вірити в можливість захоплення Києва "за три дні". 

"Або вони дійсно вірили в те, що вони можуть захопити фактично понад 50% території України за тиждень. Це правда, у них дійсно була в це віра. Але в міру того, як вони втягнулися в цю повномасштабну війну, вони її вже просто не можуть зупинити, повернути назад хоча б з однієї простої причини – тоді внутрішньо розхитається внутрішня ситуація. Виникає питання – а навіщо це все було потрібно? Навіщо ви це все починали?" – додав експерт.

В Росії вже почали шукати винного в поразці у війні в Україні. Звинуватити в невдачах, на думку Коваленка, можуть "керівників" так званих "ЛНР" та "ДНР", до прикладу – того ж Пушиліна.

"До речі, такі натяки вже лунають на їхньому телебаченні, що це їх поставили в таке незручне становище саме ці персонажі, ввели їх у сумнів, дали їм якусь невірну інформацію щодо погроз, і вони змушені були захищати російськомовне населення Донбасу, посилаючись саме на ці неправдиві заяви того ж таки самого Пушиліна. І в російському інформаційному середовищі зараз проявляються такі моменти. Але це ще не означає, що вони під це будуть виводити свої війська з території України. Ні, вони просто готуються до поразки у війні, і вони готуються шукати тих офірних цапів, на яких будуть повішені ці всі звинувачення і взагалі, на яких можна буде це все спихнути, цю поразку", – резюмував він.

Росіяни готуються до поразки в Україні: що відомо

Президент України Володимир Зеленськи вважає, що російські окупанти вже програли війну проти України у своїх думках та внутрішньо готові до поразки. В цьому контексті глава держави наголосив на необхідності продовження тиску на російських загарбників.

Крім того, в Росії розробили нову методичку про контрнаступ Збройних сил України. Пропагандистам заборонили казати, що операція українських військових буде провальною. Натомість російські провладні медіа мають акцентувати увагу на тому, що Україна отримує потужну підтримку від західних партнерів.

Вас також можуть зацікавити новини: