Зеленський відзначив успіхи ЗСУ на фронті / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що росіяни у своїх думках вже програли війну в Україні та внутрішньо готові до поразки у цій війни.

У традиційному вечірньому відеозверненні Зеленський наголосив на необхідності щоденного тиску на російських загарбників, щоб їхнє ж відчуття поразки "перетворювалось на їхню втечу, їхні помилки, їхні втрати". 

"Російські окупанти вже внутрішньо готові до поразки. Вони вже програли цю війну у своїх думках", - сказав він. 

Відео дня

Президент також вчергове подякував українським захисникам та захисницям, які знищують ворогів.

"Готуємось додати вам, воїни, ще більше зброї, ще більше можливостей, щоб подолати агресора та відновити мир", - додав глава держави.

У цьому контексті він згадав свою сьогоднішню розмову із премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, з яким вони зокрема обговорили оборонну взаємодію.

"А також дипломатичні кроки, які маємо зробити разом, щоб наблизити нашу спільну перемогу. Щоб гарантувати: хто б не був агресором проти вільного світу, він завершить такою ж ганьбою, як Кремль", - наголосив Зеленський.

Контрнаступ ЗСУ - останні новини

Як повідомляв УНІАН, ввечері 11 травня російські "воєнкори" та Telegram-канали, а також низка іноземних ЗМІ із посиланням на власні джерела серед військових почали повідомляти про початок операцій для українського контрнаступу.

Водночас, українське військово-політичне керівництво цю інформацію не підтвердило. При цьому у Міноборони додали, що гучні публічні конфлікти між ватажками сил окупантів свідчать про те, що в Росії почали визначати винного в поразці.

Раніше президент України Володимир Зеленський наголосив на тому, що для контрнаступальних дій українським військовим потрібен ще час, зокрема для отримання додаткового озброєння від країн-партнерів. Водночас, він підкреслив, що армія вже готова, однак хоче зберегти життя особового складу, відтак очікує на броньовану техніку.

Вас також можуть зацікавити новини: