Зеленський заявив, що війну можна завершити цього року / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Німеччини заявив, що вже цьогоріч Україна разом із партнерами може зробити поразку Росії у війні проти України незворотньою. На думку Зеленського, зараз час, щоб вже цьогоріч світ відзначав завершення цієї війни.

Як передає кореспондент УНІАН, на прес-конференції у Берліні президент наголосив, що "час для дій - саме зараз". "Ми усі хочемо, щоб ця війна нарешті закінчилася, але закінчилася справедливим і чесним миром", - сказав він. 

Зеленський наголосив, що Україна та вся Європа мають бути вільними, а українська та європейська територіальна цілісність та безпека мають бути гарантовані. 

Відео дня

"Саме зараз час, щоб вже цього року ми відзначали завершення цієї війни. Вже цього року можемо зробити поразку агресора незворотньою", - впевнений глава держави.

Зарубіжні візити Зеленського

Після вчорашнього візиту до Італії та Ватикану президент України вперше після повномасштабного вторгнення попрямував до Німеччини.

Тут він зустрівся із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлером Німеччини Олафом Шольцом та провів із ними перемовини.

Сьогодні у німецькому Аахені Зеленському мають вручити міжнародну премію імені Карла Великого за європейські заслуги, лауреатами якої цього року стали Зеленський та український народ.

Вас також можуть зацікавити новини: