Україна завдала удару по ППО ворога / фото mil.ru

Військовий оглядач Денис Попович пояснив, яке насправді має значення атака українських військових по російському аеродрому в окупованому Джанкої.

В ефірі Radio NV він зазначив, що втрати ворога були величезні - знищені ЗРК С-400, С-300, склад з боєкомплектом.

"Там істерика така, що любо-дорого було читати про це... Якщо ми кажемо про комплекс С-400, то він 400 кілометрів має дальність дії. Фактично, вони зараз позбавлені системи, яка могла б контролювати увесь Крим і навіть [за його межами]. Це серйозна втрата, оскільки вони могли б використати її, зокрема і для захисту так званого Кримського мосту, <...> для контролю повітряного простору над всім окупованим Кримом. Я ще не рахую С-300", — пояснив експерт. 

Відео дня

За словами Поповича, оскільки комплекс С-400 має дальність дії 400 км, це означає що загарбники фактично позбавлені системи, яка могла б контролювати весь Крим та навіть деяку територію за його межами.

"Це серйозна втрата, оскільки вони могли б використати її, зокрема і для захисту так званого Кримського мосту, <...> для контролю повітряного простору над всім окупованим Кримом. Я ще не рахую С-300", - наголосив оглядав.

Експерт також припустив, що в системі ППО ворога в Криму після цих ударів утворилася "не дірочка, а діра".

"Очевидно, це може бути першою серією в частині якихось послідовних операцій для окупованого Криму. Пам’ятаємо, коли ми влітку минулого року знищували радіолокаційні засоби, це закінчилося ударом по штабу Чорноморського флоту. Зараз подивимося", - підсумував він.

Удар по Джанкою - що відомо

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 17 квітня пролунала серія вибухів на аеродромі в Джанкої в окупованому Криму. Інститут вивчення війни сьогодні підтвердив вибухи на військовому аеродромі російських окупаційних сил у Джанкої, зазначивши, що у Джанкої базуються російські вертольоти Мі-8, Мі-25М, Мі-28 і Ка-52.

Згодом у ГУР похвалились, що змогли знищити чотири пускові установки ЗРК С-400; три радіолокаційні станції та апаратуру спостереження за повітряним простором "Фундамент-М".

Вас також можуть зацікавити новини: