З'явилися супутникові знімки наслідків удару ЗСУ по Севастополю / фото t.me/razvozhaev

Українські військові завдали серйозних пошкоджень морському заводу в тимчасово окупованому Севастополі. Наслідки атаки зафіксували супутники.

Експерти ресурсу Oryx, який веде підрахунком пошкодженої і знищеної військової техніки в ході війни в Україні, прийшли до висновку, що десантний корабель "Мінськ" був знищений, а не просто пошкоджений в результаті удару в ніч на 13 вересня.

Відзначається, що фахівці вивчили супутникові знімки Севастопольського морського заводу, зроблені сервісом Planet.com. При цьому уточнюється, що фіксація на даній ділянці відбувалася 12 та 13 вересня.

Відео дня

Якщо порівняти знімки, то можна побачити випалену територію і зруйноване оснащення заводу.

Знімки території заводу в Севастополі за 12 та 13 вересня / колаж УНІАН, фото Planet.com

Атака на Севастополь в ніч на 13 вересня - головні новини

У ніч на 13 вересня в районі тимчасово окупованого Севастополя прогриміло не менше семи вибухів. При цьому росіяни перекрили рух транспорту по Кримському мосту.

Пізніше пособник окупантів у Севастополі Михайло Развожаєв заявив, що на південному майданчику Севморзаводу спалахнула пожежа. За його словами, постраждали 24 людини, четверо з них - у стані середньої тяжкості.

На ранок в Міноборони Росії заявили, що ЗСУ завдали удару відразу десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу і трьома "безекіпажними катерами" по кораблях Чорноморського флоту в морі.  

За попередніми даними, пошкодження отримали десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону".

Вас також можуть зацікавити новини: