Українці активно використовують західну техніку на фронті / фото wikimedia.org

Командир M2 Bradley 47-ї окремої механізованої бригади "Магура" Андрій розповів, як йому довелось вивозити з поля бою БМП з вирваною бронею.

Історію військового опублікував центр стратегічних комунікацій ЗСУ на YouTube. 

За словами Андрія, того дня він з групою мав їхати на штурм, але за 150 метрів до точки висадки потрапили під обстріл. У Bradley було влучання ПТУРу та 120-мм міни.

Відео дня

"Вибухнули мої бічні ПТУРи, вирвало броню, корпус лопнув, тріщина пішла аж у бік водія", — розповідає командир.

Він швидко наказав висадити десант і викликав евакуацію, оскільки декілька бійців отримали поранення. Сам Андрій отримав черепно-мозкову травму і був госпіталізований.

"Наступного дня в мене якась чуйка була, що вона залишилася робочою", — згадує військовий.

Він додав, що БМП різко заглухла через велику кількість прильотів. Однак, це не зупинило військового - наступного дня він поїхав на поле бою, вивіз Bradley і повернувся до лікарні.

iFrame

БМП Bradley на фронті

Як повідомляв УНІАН, американські Bradley вже активно працюють на фронті та демонструють високу ефективність. За даними CNN, під час наступальних дій ЗСУ нібито вже втратила 16 Bradley. Згодом з'явилося відео одного з боїв з окупантами.

13 червня США оголосили про новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли 15 бойових машин піхоти Bradley. У Пентагоні наголосили, що не можуть підтвердити втрату армією України 16 одиниць бронетехніки.

Вас також можуть зацікавити новини: