Російські ракети прилетіли на територію порту Одеси / фото ua.depositphotos.com

Сьогоднішня ракетна атака росіян на одеський морський порт, ймовірно, спрямована саме на сховища з зерном.

Таку думку озвучила керівник прес-центру Оперативного командування ЗСУ "Південь" Наталія Гуменюк 24 каналу. За її словами, про це свідчить траєкторія польоту ракет.

"Високоточними ракетами б'ють туди, куди хочуть потрапити. Ймовірно, що ворог хотів нам дати певний сигнал", - підкреслила вона.

Відео дня

За словами Гуменюк, всього 23 липня окупанти запустили з акваторії Чорного моря чотири ракети "Калібр", дві з них збила ППО. ще дві потрапили в об'єкт інфраструктури порту.

"Спалахнула пожежа, яка була швидко локалізована і ліквідована. Поки інформації про постраждалих немає", - розповіла вона.

Удар по порту Одеси: що відомо

Вранці 23 липня російські війська атакували Одесу чотирма ракетами. Повідомлялося про потрапляння в Одеський морський торговельний порт.

Коли російські ракети атакували Одеський морський порт, там чекало відправки зерно. Представник командування Повітряних Сил Юрій Гнат в ефірі телемарафону підтвердив, що росіяни потрапили саме туди, де воно знаходилося.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що ракетний обстріл порту Одеси - це плювок президента Росії Володимира Путіна в обличчя президенту Туреччини Реджепу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

Там закликали ООН і Туреччину забезпечити дотримання Росією своїх зобов'язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору.

Через кілька годин після атаки РФ на Одеський морський порт, де чекало відправлення зерно, в ООН відреагували на злочин росіян. Генсек ООН Антоніу Гутерріш "беззастережно засудив удари, нанесені по українському порту Одеса". Але він в черговий раз не назвав Росію відповідальною за ракетний удар і порушення домовленостей.