Окупанти вбивають один одного під Бахмутом Донецької області. Зокрема, командири наказують ліквідовувати старших штурмових груп, які відмовляються йти у бій.

Як повідомляє Телеграм-канал "Ищи своих" з посиланням на радіоперехоплення окупантів, в одному з випадків окупантам наказали вбити загарбника, який відмовлявся вести свою групу в наступ і змусити таким чином інших підкоритися наказу.

"Від командира: передай "Койоту", щоб розстріляв Устинова, брав його групу та йшов вперед штурмувати" - заявив один окупант іншому по радіозв'язку.

Відео дня

Крім того, він наказав забрати від вбитого Устінова радіостанцію та передати тому, кому вона потрібна. 

"Якщо він його, бл*дь, не розстріляє там і Устинов якимось чином дійде сюди - він, с*ка, помиратиме довго. Так і передай", - додав загарбник.

Інший окупант спокійно заявив, що все "прийняв" і, очевидно, пішов озвучити наказ виконавцю цього вбивства.

Ситуація в Бахмуті

На околицях Бахмута вже кілька місяців точаться важкі бої. Росіяни поливають місто щільних вогнем з усіх озброєнь. У американському Інституті вивчення війни пояснили, чому окупанти під Бахмутом досі не видихнулися після місяців запеклих боїв, поки українські захисники героїчно тримають там оборону. Аналітики кажуть, що ведення російських регулярних сил на лінію фронту в Бахмуті компенсувало кульмінацію наступу групи "Вагнера" і зберегло ініціативу російських операцій навколо міста.

Водночас в ISW наголосили, що захоплення Бахмута російськими військами не є неминучим. Проте ЗСУ можуть відступити з міста, щоб уникнути невиправдано високих втрат. 

Вас також можуть зацікавити новини: