Українські пілоти досі не розпочали навчання на F-16 / фото REUTERS

Навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 затягується. Річ у тім, що Білий дім досі чекає, коли європейські уряди представлять остаточний план навчання.

Як повідомляє CNN посилаючись на американські чиновники, без цього плану адміністрація США не може сертифікувати передачу необхідних матеріалів та обладнання для F-16, включаючи тренажери та навчальні посібники.

Також, поки відповідний план навчання не затверджено, у Пентагоні не можуть ухвалити остаточне рішення, чи відправляти американських пілотів на допомогу українським льотчикам у навчанні. Такий варіант у відомстві розглядають.

Відео дня

Досі не вирішено питання і про те, які саме країни нададуть винищувачі F-16 для навчання, і які країни потім передадуть їх Україні.

Винищувачі F-16 для України - що повідомлялося раніше

Як писав УНІАН, США дозволили європейським країнам почати навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

"Президент дав зелене світло, і ми дозволимо, підтримаємо, будемо сприяти і фактично надамо необхідні інструменти для того, щоб українці почали тренуватися на F-16, як тільки європейці будуть готові", - заявив радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

А щоб отримати винищувачі F-16 четвертого покоління, Україна повинна підготувати інфраструктуру (укриття, забезпечення, заправні станції і т.д.), заявляв міністр оборони України Олексій Резніков.

Вас також можуть зацікавити новини: