Ілюстрація REUTERS

З початку доби бойовики обстріляли з мінометів калібру 82 мм позиції Об’єднаних сил поблизу Богданівки та Оріхового, троє українських військових дістали бойові травмування.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил у вечірньому зведенні.

Читайте такожОкупанти з безпілотника скинули гранату над позиціями Об'єднаних сил: поранений військовий

Відео дня

«Сьогодні збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», - йдеться у повідомленні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілював позиції ОС неподалік Широкиного, та Пищевика.

За даними штабу, по околицях Богданівки загарбники вели вогонь з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Для припинення злочинної діяльності підрозділи Об’єднаних сил давали противнику результативну та вмотивовану відповідь. Втрати ворога уточнюються», - зазначили в прес-центрі.

Два обстріли зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Тут по захисниках Оріхового збройні формування Російської Федерації вели вогонь з мінометів 82-го калібру, а з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали околиці Кримського.

Як повідомляв УНІАН, впродовж 2 травня збройні формування РФ на Донбасі 23 рази порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів отримали поранення.