Дмитро Кулеба прокоментував зрив бойовиками перемир'я на Донбасі / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував загострення на Донбасі, наголосивши, що кожна смерть та поранення українських воїнів не залишаться безкарними.

Про це йдеться в дописі на сторінці Кулеби у Facebook.

За словами Кулеби, він зараз вирушає у давно запланований візит до Румунії.

Відео дня

"Але, чесно кажучи, подумки зовсім не там, а на лінії фронту на сході України, де вчора вороги вбили українського воїна, ще одного поранили. Підступне вбивство українського воїна, кожна смерть та поранення не залишаться безкарними", - підкреслив міністр.

Кулеба зауважив, що для досягнення цієї мети МЗС працює з міжнародними партнерами України. Дипломати якісно робили, роблять і робитимуть свою роботу з протидії російській агресії, запевнив він.

Читайте такожУ МЗС розповіли, якою буде реакція України на нове загострення ситуації на Донбасі

Кулеба повідомив, що вже сьогодні і завтра говоритиме про вбивство українського військового та безпекову ситуацію на сході України на зустрічах у Бухаресті, зокрема з румунським колегою Богданом Ауреску, з прем‘єр-міністром Людовіком Орбаном та у виступі перед усіма румунськими послами за кордоном.

"Ми обов’язково переможемо", - наголосив Кулеба.

Порушення бойовиками перемир'я на Донбасі

Минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил загострилась: один український військовий загинув, ще одного поранено.

Вранці 7 вересня було виявлено тіла двох військових, які прямували гасити пожежі на Луганщині.

Ще двоє військових отримали поранення в результаті підриву на міні автоцистерни Збройних сил України.