Україна може запросити для війни з РФ іноземні ПВК, вважає полковник / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт - полковник запасу Олег Жданов вважає цілком можливим, що в Україну для війни з Росією таємно запросять приватні воєнні компанії з Польщі, Британії, США та Ізраїлю.

Журналіст і засновник видання "Гордон" Дмитро Гордон під час інтерв'ю запитав у Жданова, чи можуть в нашу країну запросити ПВК, які знають, як воювати західною технікою, і експерт сказав, що, на його думку, "це цілком можливо".

Співбесідник підкреслив, що у разі запрошення ПВК в Україну цього ніде не будуть афішувати.

Відео дня

"…цілком імовірно, що на етапі контрнаступальної операції можливе застосування ПВК. Але знову ж таки, під грифом "таємно", і ніхто не буде цього поширювати", - зазначив полковник.

Нагадаємо, Росія рано вранці 24 лютого вдерлася в Україну. Супротивник спочатку обстрілював військові об'єкти, а потім атакував і житло мирних людей. За даними української сторони, лише в Маріуполі загинули понад 20 тисяч осіб.

Генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко попередив, що командування РФ отримало від російського президента Володимира Путіна завдання до 1 липня окупувати Донецьку область в її адмінмежах.

Вас також можуть зацікавити новини: