Російські війська активізували ракетні удари на півдні  / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На півдні України російські окупанти активізували авіаційні та ракетні атаки по позиціях українських захисників.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь", інформуючи про підсумок доби 16 серпня.

Зазначається, що на півдні ворог лишається на своїх заздалегідь облаштованих рубежах оборони, без суттєвих змін кількісного складу.

Відео дня

"Суттєво обмежений нашими діями у просуванні по суходолу, підвищує активність авіаційних та ракетних атак. Протягом бойового дня штурмовою авіацією та ударними гелікоптерами 9 разів вдарив по наших позиціях, в тому числі і з застосуванням ракети класу "повітря - повітря" по нашому літаку. Наших втрат не допущено", - зазначає командування.

Надвечір окупанти вдарили реактивними снарядами із системи залпового вогню "Смерч" також по портовій інфраструктурі Миколаєва. Обійшлося без людських втрат.

"Намагаючись розвідати боєм стан наших позицій противник силами десантно-штурмового взводу висунувся в напрямку Білої Криниці. Успіху не мав, відступив", - йдеться у повідомленні.

Водночас нашою авіацією було атаковано черговий ворожий опорний пункт та 4 райони зосередження живої сили, озброєння та техніки біля Правдиного, Архангельського, Ольгиного, Білогірки, Новопетрівки.

"Ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань забезпечено втрати ворога у кількості 15 рашистів, 1 протитанковий ракетний комплекс, 6 одиниць автомобільної, в тому числі і броньованої техніки", - додалили в ОК "Південь".

Зазначається, що остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Командування інформує також, що в Чорному морі корабельне угруповання ворожого флоту не має змін, продовжує тримати напоготові 2 ракетоносії з 16 "Калібрами".

Вас також можуть зацікавити новини: