Наступною фазою війни в Україні стане "битва логістики" / фото Flickr/7th Army Training Command

Наступні дні і тижні повномасштабної війни в Україні стануть "битвою логістики". Багато чого буде залежати від темпів поповнення запасів і доставки необхідної зброї і техніки на схід країни.

Про це заявив колишній начальник британської військової розвідки маршал авіації Філ Осборн, повідомляє Sky News.

"Російські окупанти намагаються наростити непропорційні сили на Донбасі і набагато перевершити чисельністю українських військових. Росія намагається захопити Маріуполь, оскільки саме звідти її війська мають намір почати рухатися на північ, щоб підтримати наступ на сході", - прогнозує екс-розвідник.

Відео дня

Проблема для українських військових полягатиме в тому, чи зможуть вони досить швидко поповнити запаси і доставити потрібну зброю і техніку на схід, зазначає Осборн.

"Битва на Донбасі задасть тон війні в наступному місяці", - вважає він.

Війна в Україні: що відомо

Раніше повідомлялося, що Росія змінила військову стратегію в Україні і вирішила зосередитися на захопленні Донецької та Луганської областей. Здійснити це вона має намір до 9 травня.

Нагадаємо, радник глави ОП Олексій Арестович заявив, що Україну чекають дві-три тижні дуже важких боїв

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що українські воїни успішно стримують просування окупантів вглиб території України на більшості напрямків. Росія концентрує зусилля на наступі на Донбас, у планах ворога - повне захоплення Донецької та Луганської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: