Експерт озвучив можливі терміни та умови закінчення війни в Україні / фото Fscebook 47-ї ОМБр

Українцям у 2023 році не варто очікувати завершення війни з Російською Федерацією. Навіть в 2024 році можливо почнеться завершаеющій етап, але війна не закінчиться.

"У 2023 році війна точно не закінчиться, є сумніви, що вона закінчиться і в 2024 році. Швидше за все, в 2024 році вона перейде в свій завершальний етап, але безпосередньо не закінчиться", - відзначив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у коментарі ТСН.

При цьому він зазначив, що кордони України будуть такими, які визначили в 1991 році.

Відео дня

"Все інше, станом на 2014 рік – це не кордони, це - лінія фронту. Якщо ми зараз (під час війни - УНІАН) не вийдемо на кордони 1991 року, то ніколи на них не вийдемо. У нас тільки зараз є така можливість", - пояснив Коваленко.

За його словами, існує варіант раптового завершення війни, що може бути пов'язано з тим, що росіянам доведеться тікати з Криму. У цьому випадку не буде сенсу тримати позиції в Донецькій і Луганській областях.

"Фронт - це різні плацдарми. Наприклад, якщо ми зараз звільняємо Токмак, то 90% ймовірності, що в окупантів у Запорізькій області посиплеться на фронті. Якщо у них посиплеться в Запорізькій області, то аналогічною ситуація буде і на Лівобережжі Херсонської області. А останнє дасть ЗСУ можливість вийти до тимчасово окупованого Криму, це може статися навіть до кінця 2023 року. Якщо таке станеться, то в 2024 році почнеться сценарій звільнення Криму, він буде довгим, це факт, але якщо це звільнення відбудеться, це може стати каталізатором для більш швидкого звільнення Луганської області та Донбасу. Може бути така послідовність", - пояснив оглядач.

Закінчення війни в Україні - останні новини 

Президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що війна закінчиться, коли Москва забере всі свої окупаційні війська і Україна залишиться в межах 1991 року. При цьому він виключив будь-яку можливість мирних переговорів до тих пір, поки"росіяни не почнуть поважати наше право, право жити на нашій землі, і російські сили покинуть нашу територію в повному обсязі". 

У свою чергу колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов переконаний, що президент РФ Володимир Путін не може повністю втратити владу, якщо не буде військової поразки Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: