Над Хмельницькою АЕС зафіксували дві крилаті ракети / фото УНІАН

25 квітня о 08:10 над водоймою-охолоджувачем Хмельницької АЕС були зафіксовані дві крилаті ракети, випущені російськими військовими.

Про це повідомляє прес-служба Енергоатому.

Повідомляється, що ракети летіли ймовірно в бік міст Рівне або Здолбунів.

Відео дня

"Російські збройні сили знову бездумно обстрілюють територію України, випускаючи крилаті й інші стратегічно-тактичні ракети в максимально критичній близькості до ядерних об’єктів. Це черговий акт ядерного тероризму, яких від початку військової агресії Росії проти Україні стає дедалі більше. Російську агресію в Україні необхідно зупинити якнайшвидше. Адже в небезпеці – під загрозою чергової ядерної катастрофи – весь світ!", - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Україна оприлюднила новий факт ядерного тероризму з боку Російської Федерації. Над Південноукраїнською атомною електростанцією пройшли три ракети.

Під час широкомасштабного військового вторгнення в Україну російські загарбники взяли під контроль два атомні об'єкти – Чорнобильську та Запорізьку атомні електростанції. Зокрема, ЧАЕС загарбники захопили в перший день вторгнення, 24 лютого, а Запорізьку АЕС - 4 березня.

11 березня на Запорізьку АЕС прибули 11 співробітників російської державної ядерної корпорації "Росатом" нібито для "оцінки" ядерної та радіаційної безпеки після обстрілів і захоплення станції, а також "надання допомоги" з ремонтами

31 березня в Державному агентстві з управління Зоною відчуження повідомили про початку виходу окупантів з території ЧАЕС.

Станом на 16 квітня Запорізька АЕС все ще залишається під контролем окупантів. На станцію прибула чергова бригада представників російської атомної корпорації "Росатом" на заміну попередній бригаді.