Росія запустила ракети над Південноукраїнською АЕС/фото УНІАН

Україна оприлюднила новий факт ядерного тероризму з боку Російської Федерації. Над Південноукраїнською атомною електростанцією пройшли три ракети.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом".

"Новим об'єктом, безпеці якого погрожували російські ракети, стала Південноукраїнська АЕС. Так, 16 квітня 2022 року над майданчиком станції пройшли три ракети, випущені ймовірно з території Білорусі в напрямку Миколаєва", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що загроза потрапляння в ядерний реактор була високою.

"Це черговий акт ядерного тероризму РФ, який загрожує безпеці всього світу! Вкотре звертаємося до МАГАТЕ з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму Росії, виведення військових формувань Росії з території ЗАЕС, і встановлення демілітаризованих зон навколо українських АЕС", - підсумували в компанії.

Відзначається, що проліт ракет над територією Южноукраїнська АЕС зафіксували камери на станції.

Як повідомляв УНІАН, під час широкомасштабного військового вторгнення в Україну російські загарбники взяли під контроль два атомні об'єкти – Чорнобильську та Запорізьку атомні електростанції. Зокрема, ЧАЕС загарбники захопили в перший день вторгнення, 24 лютого, а Запорізьку АЕС - 4 березня.

11 березня на Запорізьку АЕС прибули 11 співробітників російської державної ядерної корпорації "Росатом" нібито для "оцінки" ядерної та радіаційної безпеки після обстрілів і захоплення станції, а також "надання допомоги" з ремонтами

31 березня в Державному агентстві з управління Зоною відчуження повідомили про початку виходу окупантів з території ЧАЕС.

Станом на 16 квітня Запорізька АЕС все ще залишається під контролем окупантів. На станцію прибула чергова бригада представників російської атомної корпорації "Росатом" на заміну попередній бригаді.

Вас також можуть зацікавити новини: