Україні з РФ загрожує груповий ракетний удар, попередив Олег Жданов / фото УНІАН

Найбільша загроза Україні з боку Російської Федерації у вівторок та середу, 23-24 серпня (відзначається День Незалежності України), - груповий ракетний удар.

Ворожих обстрілів стає більше ближче до вечора, особливо вночі, оскільки цей час вважається найефективнішим для атак, бо більше людей знаходяться в одному місці, наприклад, у житловому кварталі люди сплять вдома, розповів полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Олег Жданов ТСН.ua.

Співбесідник зазначив, що головний небезпечний день буде завтра.

Відео дня

"…Сама велика загроза в тому, що вони можуть завдати групових ракетних ударів. На масований удар у них сил навряд чи вистачить, а групові удари наприклад, цілком ймовірні. Можуть обрати область чи населений пункт та здійснити груповий ракетний удар. Наприклад, як сьогодні по Дніпру…", - зазначив експерт.

Полковник пояснив, що груповим вважається удар, завданий двома та більше ракетами. Жданов додав, що масований удар - це атака, під час якої було запущено близько 10-20 ракет.

Нагадаємо, РФ вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого. Супротивники обстрілювали нашу державу з різного озброєння. 

22 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що окупанти вже запустили по нашій державі близько 3,5 тисяч ракет.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк попереджав, що РФ спробує збільшити кількість обстрілів України 23-24 серпня, зокрема, під загрозою Київ.

Посольство США в Україні вже закликало своїх громадян негайно залишити нашу державу у зв’язку з можливим збільшенням ракетних ударів по українській території.

Вас також можуть зацікавити новини: