Посольство США в Україні / фото REUTERS

Посольство США закликало громадян Штатів покинути Україну через загрозу обстрілів цивільної інфраструктури Російською Федерацією в найближчі дні. Окупанти планують посилити бомбардування до Дня Незалежності нашої країни.

Така інформація з'явилася на офіційному сайті посольства США в Україні.

"Державний департамент володіє інформацією про те, що Росія нарощує зусилля з нанесення ударів по цивільній інфраструктурі та урядових об'єктах України в найближчі дні. Російські удари в Україні становлять постійну загрозу для цивільного населення та цивільної інфраструктури. Посольство США закликає громадян США покинути Україну зараз, використовуючи приватні наземні транспортні засоби, якщо це безпечно", — сказано в офіційному повідомленні посольства Штатів.

Відео дня

Американських громадян також попередили, що слід робити в разі повітряної тривоги, наприклад, шукати сховище або спускатися на нижній рівень будинку з мінімальною кількістю вікон і сідати біля внутрішньої стіни. А ще посольство порекомендувало перевірити свої документи.

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки МО попередили про підвищену небезпеку найближчими днями. Існує загроза ракетних ударів та інших провокацій — як всередині країни, так і за кордоном. А Національна поліція не виключає активізацію ДРГ в найближчі дні.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: