ЗСУ продовжують оборону і наступ на різних ділянках фронту / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На лінії Сватове-Кремінна тривають активні бойові дії. Проте, погіршення погодних умов впливає на розвиток ситуації на фронті. 

Як наголосили в Інституті дослідження війни (ISW) в сьогоднішньому звіті, ситуація в районі Новоселівського Луганської області свідчить про успіхи ЗСУ.

"Міністерство оборони Росії заявило про нанесення удару по зосередженню українських військ в районі Новоселівського Луганської області. Раніше Міноборони РФ говорили про відбиття українських атак на населений пункт, і ця заява може свідчити про те, що українські сили просунулися до населеного пункту", - наголошують аналітики ISW.

Відео дня

Експерти зазначили, що українські війська з початку контрнаступу на сході уже звільнили 12 населених пунктів Луганської області.

Своєю чергою російські війська продовжували наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та західнодонецькому напрямках. Разом з тим, окупанти продовжили мобілізаційні заходи на тлі повідомлень про опір ЗСУ та погані погодні умови.

ЗСУ просуваються на Луганщині, погодні умови впливають на бойові дії - ISW

Війна в Україні: ситуація на сході

На східному фронті наразі тривають найважчі бої. За даними ЗСУ, військова операція зі звільнення Луганської області буде складною, бо російські окупанти встигли закріпитися на території регіону і отримали підтримку у вигляді бойовиків так званої "ЛНР" і сил, які втекли з Харківщини, а також військ РФ, які вийшли з Херсонщини.

Проте ЗСУ продовжують наступальні дії. Так, за даними Генштабу, в районі населеного пункту Сиротине Луганської області підтверджено ураження колони російських окупаційних військ ЗСУ. Інформація щодо втрат противника уточнюється.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що ЗСУ стрімко, але обережно просуваються на Сватівському напрямку. Ворог зазначає значних втрат.

Вас також можуть зацікавити новини: