За добу на Донбасі українські воїни відбили атаки в районах 17 населених пунктів / фото ua.depositphotos.com

За добу на Донбасі українські воїни відбили атаки російських військ у районах 17 населених пунктів.

"За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Площанка і Білогорівка на Луганщині та Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Водяне, Первомайське, Веселе, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області", - повідомляти Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні.

Тим часом противник завдав 10 ракетних, 16 авіаційних ударів, а також здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах вздовж лінії зіткнення. Ракетних ударів зазнали об'єкти цивільної інфраструктури населених пунктів Шевченкове Харківської області та Краматорськ Донецької.

Відео дня

В Генштабі наголошують, що зберігається загроза завдання ворогом ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

Між тим, на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів населені пункти Сопич та Тимофіївка Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстрілів з артилерії зазнали райони понад десяти населених пунктів.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії по чотирьох районах Харківської області та трьох - на Луганщині.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій, намагаються покращити тактичне положення. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони 17 населених пунктів Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону. Вогневому впливу він піддав райони чотирьох населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому напрямку російскі загарбники обороняються. Артилерійські обстріли зафіксовано, зокрема, біля Оріхова Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти також ведуть оборону. Здійснюють обстріли з мінометів, ствольної і реактивної артилерії по позиціях українських військ, а також населених пунктах Дніпропетровської та Херсонської областей. Не припиняється вогневий терор мирних жителів Херсона.

Тим часом противник завдав 10 ракетних, 16 авіаційних ударів, а також здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах уздовж лінії зіткнення. Ракетних ударів зазнали об'єкти цивільної інфраструктури населених пунктів Шевченкове Харківської області та Краматорськ Донецької.

У Генштабі зазначають, що зберігається загроза нанесення ворогом ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

Тим часом, на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів населені пункти Сопич та Тимофіївка Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстрілів з артилерії зазнали райони понад 10 населених пунктів.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії по чотирьох районах Харківської області та трьом - Луганській.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій, намагаються покращити тактичне становище. Обстрілу з танків, мінометів, ствольної і реактивної артилерії піддалися райони 17 населених пунктів Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону. Вогневому впливу він піддав райони чотирьох населених пунктів Донецької області.

На запорізькому напрямку російські загарбники обороняються. Артилерійські обстріли зафіксовані, зокрема, біля Оріхова Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти також ведуть оборону. Здійснюють обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях українських військ, а також населених пунктах Дніпропетровської та Херсонської областей. Не припиняється вогневий терор мирних жителів Херсона.

Війна в Україні: останні новини

Як повідомляв УНІАН, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) впевнені, що з настанням зими умови на сході України стають все сприятливішими для більш високих темпів військових операцій в кілька майбутніх тижнів.

За даними The Washington Post, війна в Україні, яка почалася з незаконного перетину українських кордонів танками в стилі першої світової, перейшла в більш сучасний вимір. Тепер Україна і агресор ведуть першу в світі повномасштабну війну безпілотників.

Також повідомлялося, що українські захисники підняли прапор України на Лівому березі Дніпра, навпроти Херсона.