Україну чекає швидкий вступ до другого етапу війни / фото УНІАН

В НАТО прогнозують новий, більш масштабний етап бойових дій в Україні.

Про це заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане.

"Все вказує на те, що нас чекає швидкий вступ до другого етапу цієї війни, дуже кривавий. Ми вступаємо в другий етап, більш складний, відмінний за характером від першого етапу, на набагато ширшій території, як на сході, на Донбасі, так і на півдні, у бік Криму і Маріуполя", - заявив він.

Відео дня

Джоане сподівається, що протистояння не затягнеться, але прогнозує що шансів на це мало і побоюється, що будуть нові втрати серед мирного населення.

Як повідомляв УНІАН, в Міноборони заявили, що схід і південь - це проміжні цілі перед другою спробою Російської Федерації захопити всю Україну.

"Південь також сьогодні, як і схід, концентрує на собі великі зусилля ворога завоювати цю територію. Це ті цілі проміжні, які ставить перед собою ворог перед тим, як прицілитися на всю Україну вдруге. Бо вперше вони це робили в 2014 році", - заявила заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

Заступник міністра назвала південь і схід стратегічними цілями ворога. А ще вона назвала ситуацію, яка склалася з цими регіонами "дуже важкою".