РФ не приховує, що, програючи на фронті, відкрито «воює» з цивільним населенням України / фото УНІАН

Росія продовжує лякати Україну як не ракетами, то брудною бомбою, як не хімічною зброєю, то радіацією. 

Підготуватись до ворожих атак та мати елементарні знання про небезпеку і як їй протидіяти – важливі умови для виживання українців у цій війні. Про це йдеться в матеріалі УНІАН, підготовленого в межах Програми цивільного захисту, яку виконує Фонд Східна Європа у партнерстві з Hala Systems Inc. коштом Європейського Союзу.

"Російська Федерація вже не приховує, що, програючи на фронті, відкрито "воює" з цивільним населенням України. Ракетні удари та атаки БПЛА ворог здійснює, щоб максимально нашкодити й змусити громадян України виживати в умовах відсутності води, газу, світла та тепла, в тому числі в глибокому тилу", - йдеться в матеріалі. 

Відео дня

Однак прості, на перший погляд, правила, можуть допомогти не розгубитися в умовах руйнування АЕС та ГЕС, гребель, дамб, знищення складів та сховищ небезпечних (радіоактивних та/або токсичних) речовин та відходів, нафтопродуктів, транспортних та інженерних комунікацій тощо. 

Матеріал дає відповіді на питання, на що звертати увагу, як розпізнати загрозу, та які заходи вживати під час та після настання небезпеки тощо.