В Україні триває війна / скріншот

Упродовж останнього тижня під час наступу на Вовчанськ у Харківській області Росія задіяла підрозділи підконтрольного Міноборони РФ "Африканського корпусу" разом із регулярними російськими військами та підрозділами "Шторм Z". Про це повідомило Міністерство оборони Британії.

"Африканський корпус" МО РФ, створений у грудні 2023 року, налічує понад 2 000 кадрових солдатів і офіцерів, а також досвідчених найманців, багато з яких раніше служили у групі Вагнера", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає британська розвідка, підрозділи "Африканського корпусу", швидше за все, раніше були розгорнуті в Сирії, Лівії, Буркіна-Фасо та Нігері.

Відео дня

"Міноборони Росії майже напевно передислокувало підрозділи "Африканського корпусу" до українського кордону протягом квітня 2024 року в рамках підготовки до цього наступу. Цілком ймовірно, що Росія підсилює свою війну проти України ресурсами, раніше виділеними Африці", - підкреслило Міноборони Британії.

Наступ на Харків 2024 - актуальне

Як повідомляв УНІАН, сьогодні головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський поінформував про ситуацію у Харківській області та де тривають найжорсткіші бої. Він зазначив, що після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів. 

За словами Сирського, наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно. В районі Липців ворог також зазнав істотних втрат, перейшов до активної оборони, проводить мінування та вогневе ураження позицій наших військ.

Вас також можуть зацікавити новини: