Авіація Сил оборони знищила зосередження озброєння і військової техніки, а також один зенітний ракетний комплекс окупантів / фото REUTERS

Протягом поточної доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів, підтверджено ураження 12 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також одного зенітного ракетного комплексу противника.

Про це йдеться в оприлюдненій у Facebook оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 щодо російського вторгнення.

Зазначається, що ракетні війська і артилерія уразили три пункти управління, вісім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та три склади боєприпасів.

Відео дня

В Генштабі повідомляють, що, за попередньою інформацією, в районі залізничної станції в місті Антрацит Луганської області, українські воїни знищили значну частину озброєння та військової техніки противника, що транспортувалася залізничним транспортом.

"Кількість та характер ушкоджень уточнюються", – сказано в повідомленні.

В Генштабі повідомляють, що, за уточненою інформацією, підтверджено знищення значної кількості особового складу противника за попередні дні.

"Так, в результаті ефективних дій Сил оборони в районах населених пунктів Хлібодарівка Донецької області, Токмак Запорізької області та Токарівка Херсонської області, окупанти втратили до 150 осіб загиблими та близько 100 – пораненими. Також знищено 3 комплекси С-300 та до 10 одиниць іншого озброєння та військової техніки", – сказано в повідомленні.

Втрати Росії в Україні

Раніше повідомлялося, що встановлено імена понад 7500 російських військових, убитих на війні в Україні. На поточному тижні стало відомо про перші бойові втрати серед мобілізованих росіян після 21 вересня.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 14 жовтня в Україні ліквідували 64 тисячі 300 рашистів. Також знищено дві тисячі 521 ворожий танк та 5172 броньованих машин.