За Бахмут точаться запеклі бої / фото УНІАН

Бахмут тримається й залишається під контролем української армії. Наказу про те, щоб підрозділи його покинули, немає. Окупанти намагаються штурмувати північні околиці, з боку Хромового, аби перекрити трасу.

Однак, за даними наших армійців, у ворога почався снарядний голод. Тобто відправлять на штурм піхоту, яку не прикриває артилерія. Як боронять околиці Бахмута наші захисники, йдеться в сюжеті ТСН.

Саме на цих бійцях і тримається перша лінія оборони Бахмута, вони - піхота. Армійці щойно вийшли з бою, у сирій землі тримали оборону міста два тижні поспіль, вони дуже стомлені.

Навіть перебуваючи на такому пекельному напрямку, наші військові жартують та обіцяють гнати звідси російських окупантів, як гусей. Ось що сказав новомобілізований боєць Дмитро:

"Головне, щоб все було вдома добре, а тут ми впораємося. Обіцяли, що як гусей їх звідси: "Гей-гей". І все, нікого тут не буде".

Ситуація довкола Бахмута

Запеклі бої за місто-фортецю Бахмут тривають з літа 2022 року. Та українські захисники впевнено тримають оборону.

Раніше Зеленський пояснив, в чому полягає важливість Бахмута Донецької області, і чому українські військові продовжують тримати оборону міста-фортеці. Якщо окупантам вдасться захопити Бахмут, для Росії відкриється шлях до інших населених пунктів. 

Як повідомив 8 березня Інститут вивчення війни, армії РФ фактично немає шансів для створення оперативного ефекту на полі бою та просування вглиб України в разі окупації українського Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: