Росіян обманом відправляють на фронт / Скріншот

Щоб поповнити лави своєї армії, Росія викрадає власних громадян. Так, троє росіян влаштувалися на роботу в компанію, що займається гірничодобувною, нафтовою і газовою промисловістю. 

Журналісти проекту FreeДом показали відео допитів російських військових, які потрапили в полон в Україні.

Після підписання трудового договору новоспечених нафтовиків відвезли на Краснодарський полігон і дали в руки автомати. 

"Дали автомати Калашникова АК-47. Говорили, це вам стане в пригоді для самозахисту, оскільки нафтові платформи розташовані в морях",- говорить один з полонених російських військових.

Але обдурених росіян відправили битися з українцями. Їм пригрозили, що за спробу втекти їх розстріляють свої ж.

Політолог Олег Лісовий зазначає, що велика різниця між Росією і Україною в тому, що у нас стоять черги у військкомати, а тут людей просто обманюють і ставлять перед фактом. Це говорить про те, що Путін боїться і проводить приховану мобілізацію. 

Троє перекинутих в Україну трудяг не знали, що робити, і вирішили переховуватися в лісах. Незабаром вони потрапили у полон до українських спецслужб. Перед цим, зізнаються путінські військові, їх хотіли пристрелити свої ж.

Але ця історія - не єдина. Нещодавно РФ відправила на фронт медиків, які тільки закінчили інститут і повинні були влаштуватися на роботу. Лікарів відправили в "ЛНР", а у них немає навичок тактичної медицини.

"Зараз військові з РФ, нафтова кар'єра яких так і не склалася, співпрацюють з СБУ і дають слідчим свідчення, які незабаром будуть відправлені до суду", - підсумували журналісти.

Раніше в СБУ опублікували перехоплення розмов, як російські окупанти обговорюють способи, як втекти з війни в Україні. Зокрема, загарбники розглядають варіанти імітації бойових поранень.

Вас також можуть зацікавити новини: